Egyedi e-learning rendszerek

KezdőoldalE-learning szolgáltatások > Egyedi e-learning rendszerek

Csapatunk az elmúlt évek során több, mint 40 nyílt forráskódú e-learning rendszert (pl. Moodle, Ilias) és Totara Learn rendszert vezetett be Partnereinél. A rendszerek telepítésével, testre szabásával, megrendelői IT infrastruktúrába integrálással, az adott megoldáshoz egyedi arculatok és funkciók fejlesztésével és a rendszerhasználat folyamatos támogatásával nyújtunk komplex szolgáltatást.

E-learning rendszer (LMS)

Az e-learning rendszer (pl. Moodle) segítségével egy szervezet képessé válik akár több ezer fő egyidejű képzésének online támogatására, lebonyolítására. Egy jól konfigurált LMS átláthatóan kezeli a különböző kurzusokat (pl. munka- és tűzvédelem, új belépők oktatása, speciális szakmai ismeretek stb.), lehetőséget nyújt a kurzusokba oktatási segédanyagok (pl. előadás ppt-k, útmutató pdf-ek stb.) feltöltésére, továbbá komplex (pl. interaktív, videós stb.) e-learning tananyagok játszhatóak le általa. Jellemzően a képzések végén, az LMS-be integrált vizsga tehető, amit a rendszer automatizáltan állít össze (véletlenszerűen választ a vizsgázóknak kérdéseket, méri a rendelkezésre álló időt stb.) és javít ki. Az eredményt – beállítástól függően – megmutatva a tanulónak és oktatójának is. A rendszer a felhasználók tevékenységéről (pl. teljesítettség, tanulással töltött idő, előrehaladás, sikeres/sikertelen vizsgák stb.) részletes, minden tanulói aktivitásra kiterjedő riportokat állít össze a képzésszervezők és adminisztrátorok számára.

A fentieken túl egy nyílt forráskódú rendszer, mint amilyen a Moodle alaprendszere, rendelkezik az összes fontos tartalomkezelő-, és e-learning rendszer (LCMS) funkcióval:

 • fájlok megosztása, e-learning tananyagok (SCORM) lejátszása
 • beépített tananyagszerkesztő
 • tesztek, vizsgáztatás
 • beadandó feladatok, csoportmunka, csoportok kezelése
 •  jogosultságkezelés, szabadon felépíthető kurzusstruktúra
 • fórum, chat, belső üzenetküldés, blogolási lehetőség
 • fogalomtár, wiki modul
 • egyedi profil oldal, badge (kitüntetés) rendszer, többnyelvűség.

Totara képzésmenedzsment rendszer

Az általunk bevezetett és továbbfejlesztett, főként Moodle és Ilias alapú e-learning rendszereket több ezer oktató és tanuló használja nagyvállalatoknál, a közigazgatásban és a felsőoktatásban egyaránt.

Ezen rendszerek fejlesztése, üzemeltetése és támogatása közben szerzett tapasztalataink, valamint a rendszer kulcsfelhasználóinak igényei alapján úgy láttuk, hogy az e-learning rendszerek (LMS) kiválóan alkalmas az online tanuláshoz és tutoráláshoz kapcsolódó funkciók megvalósítására. Azonban továbbfejlesztésre szorul a képzések tervezése és tömeges szervezése, a nagy szervezetekre jellemző hierarchiaszintek (szervezeti és munkaköri hierarchia, felettes-beosztott viszony stb.) kezelése területén. E tapasztalatainkra alapozva lettünk a Totara hivatalos hazai partnere.

Totara LearnA Totara Learn a Moodle LMS egy kifejezetten nagy szervezetekre szabottan továbbfejlesztett változata, amely a Moodle LMS alapvető e-learning eszköztárára alapoz, annak logikáját és felépítését megtartja. Ugyanakkor kiegészíti azokkal a képzésszervező- és tudásmenedzsment funkciókkal is, mellyel az alapvető e-tanulás mellett megvalósítható a jelenléti képzések menedzselése, kezelhető a munkavállalók egyéni képzési előrehaladása és teljesítményértékelése is.

A Totara Learn e-learning és képzésmenedzsment rendszer az alábbi funkciókkal egészíti ki a hagyományos e-learning funkciókat:

 • Széleskörű GDPR megfelelőség: a Totara Learn rendszer 11-es verziója, rendelkezik az összes olyan funkcionalitással, amelynek segítségével a rendszer informatikai oldalról felkészíthető, hogy teljes mértékben megfeleljen a GDPR jelentette elvárásoknak. További részletek a Totara Learn 11-ről szóló bejegyzésünkben talál.
 • Egyszerűen felépíthető a szervezet saját struktúrája, ami az alapvető hozzáféréseket szabályozza.
 • Felhasználóhoz, szervezeti szinthez, kurzushoz köthető kompetenciák meghatározása, s ezzel tanulási célok előírása.
 • Kurzuson belüli, és azokon átívelő függőségek kialakításának lehetősége.
 • A teljesítendő kurzusokat és megszerzendő kompetenciákat strukturáló, egymásra épülő tanulási- és időcélokat tartalmazó oktatási programok központilag történő összeállítása.
 • Tanuló vagy feletesse által egyénileg összeállított, egyénre szabott követelményeket és célokat tartalmazó tanulási tervek készítésének lehetősége.
 • Előre beállított paraméterek alapján időszakonként automatizáltan kiajánlott vagy kötelezően előírt, ismétlődő kurzusok.
 • A szervezeti hierarchiával összekötött teljesítményértékelő funkció, többszintű visszajelzési lehetőséggel (pl. 360 fokos értékelés).
 • Jelenléti oktatás szervezésének támogatása.
 • Egyedi jellemzők, profilmezők alapján speciális felhasználói csoportok kialakítását, számukra külön követelmények előírását támogató funkció.
 • Minden rendszeren belüli tevékenység teljes körű naplózása, beépített riportok, szervezeti hierarchia, menedzser-beosztott kapcsolat támogatása a riportok megjelenítésénél, informatikai tudás nélkül összeállítható egyedi e-learning riportok.

E-learning rendszert szeretnél? Írj nekünk!

Név*

E-mail cím*

Telefonszám

Üzenet