Flash tartalmak újragyártása

2017-ben a Flash lejátszót fejlesztő Adobe közzétette a Flash kivezetésével kapcsolatos ütemtervét. Ez alapján 2020. végétől az Adobe nem frissíti és terjeszti a Flash lejátszót.

Az elmúlt évtizedben oktatási tartalmak sokasága készült Flash alapokon, hiszen számos olyan lehetőséget biztosított a lejátszó animációk, játékos feladatok vagy interaktív tartalmak terén, amelyek korábban nem voltak megvalósíthatók böngészőkben.

A HTML5-ös szabvány megjelenésével a helyzet megváltozott, és a piac átalakult.

A Flash kivezetése a legtöbb felhasználót a böngészők esetében érintenek. A fenti ábrán összefoglaltuk, hogy milyen ütemben tervezik a legnépszerűbb böngészők (Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Internet Explorer és Edge) a kivezetés folyamatát. A fenti dátumok azért is lényegesek, mert ezeket követően a Flash-t tartalmazó SCORM csomagok vagy egyéb más tananyagokat nem lehet majd lejátszani.

A megoldás a tartalmak HTML5-re történő konvertálása vagy az anyagok újragyártása. Számos tananyaggal, amivel az elmúlt évek során találkoztunk, ez magában hordozza az anyag egyéb tartalmi frissítésének vagy hatályosításának lehetőségét is, amely egy pozitív hír az amúgy kényszerű változtatási kötelezettség mellett.

Az Onlearn-tech vállalja nem csak az általa készített, de minden egyéb Flash tartalommal előállított tananyag frissítését, HTML5-re történő átalakítását. Meglévő tananyaginak ingyenes felülvizsgálatával kapcsolatosan írj nekünk, vagy keresd értékesítő kollégáinkat!

Flash kivezetés menetrendje
2017 nyár
Az Adobe bejelenti a Flash technológia kivezetését
2017 ősz
A böngésző beállítások között szükséges a Flash-t kivételként engedélyezni
2018 nyár
Kifejezetten engedélyeznie kell a felhasználónak a Flash tartalom lejátszását minden alkalommal
2019 nyár
A böngésző alapbeállítása szerint a Flash tartalom ki lesz kapcsolva
2020 tél
Flash támogatás megszűnése, terjesztésének leállítása

Sok Flash tartalmatok van? Írj nekünk!

Név*

E-mail cím*

Telefonszám

Üzenet