Interaktív e-learning tananyag

Interaktív tananyagainkat a mindenkori trendek, jó gyakorlatok és legfrissebb kutatási eredmények alapján fejlesztjük, a hozzájuk kapcsolódó képzéseket számos területen, több tízezer oktatásban résztvevő számára készített kurzusokból szerzett tapasztalataink alapján szervezzük. Az évek során továbbfejlesztett egyedi kialakítású tananyagaink szabványos formát követnek mind technikai, mind módszertani, mind grafikai szempontból. Ebből fakadóan tudjuk bizton ajánlani az Onlearn-tech Kft. által kifejlesztett komplex e-learning tananyagfejlesztési modellt, amelybe bármilyen tartalom hatékonyan beilleszthető.

Az interaktív tananyag egy kisebb részben szöveget és képeket, nagyobb részben interaktív feladatokat, egyedi minijátékokat tartalmazó tananyagok, amelyekben az interaktivitás és multimédiás tartalmak mértéke magas szintű. Az ilyen típusú tananyagok tartják fent leginkább a figyelmet, így a tudásátadás és elmélyülés szintje, az oktatás hatékonysága igen magasfokú – ez jelenti a legnagyobb előnyét. Gyakran használjuk az egyszerű, szöveges tananyag kiegészítéseként, a kiemelten fontos tananyagblokkokban. Az interaktív tananyagok forgatókönyvét jellemzően oktatási tapasztalattal rendelkező, módszertani szakértő munkatársaink írják.

Interaktív tananyagaink sajátos és magasabb interakciót tartalmazó elemei a stúdióban rögzített videós, szoftverszimulációs,valamint oktatófilm e-learning tartalmak, melyeket egy jól definiált és részletesen dokumentált tananyagfejlesztési folyamat során illesztünk be az általunk fejlesztett e-learning tananyagokba.

Videós tartalom

Stúdióban vagy valós oktatási szituációban rögzített előadás felhasználásával készített interaktív tananyagok, ahol a videókat a figyelem fenntartására és a tudás visszaellenőrzésére alkalmas kérdések szakíthatják meg. A stúdióban készült, akár greenbox technikával felvett videók mögé előadásfóliák, prezi.com-ban készült prezentációk, vagy akár egyedi animációk is beilleszthetők a jobb és figyelemfelkeltőbb vizuális élmény érdekében. Klasszikusan olyan tananyagok esetén alkalmazzuk, ahol az interaktivitás korlátozottabban építhető bele a témába, és fontosabb a látványos megjelenítés a tudás elmélyítése szempontjából. A videós tananyagok előadóit biztosíthatja a Megrendelő, vagy a vállalkozásunk által megbízott, gyakorlott trénerek is.

Greenbox videó
Szoftverszimulációs tartalom

Szoftverek (pl. ügyviteli rendszerek, honlapok, excel táblázatok stb.) oktatására az egyik leghatékonyabb megoldás képernyővideók (screencast) és szoftverszimulációk készítése. A videó nagyítást (pl. egyes fontos menüpontokra), grafikus kiemelést, szöveges megjegyzéseket, narrációt és szimulációs részeket (ahol a tanuló átveszi az irányítást) is tartalmazhat. Természetesen ez az interaktív tananyag is tartalmazhat egyszerű, szöveges részeket, melyek az egyes videók és szimulációk között, akár felvezető, akár kiegészítő információkat tartalmazó képernyőként is megjelenhetnek, ezzel is változatosabbá és interaktívabbá téve a tanulási folyamatot.

Szoftverszimuláció
Oktatófilm tartalom

Szemléletformáláshoz számos esetben javasoljuk Partnereink számára olyan szituációs kisfilmek elkészítését, amelyek pl. egy értékesítési helyzetet mutatnak be színészek által. A filmforgatás kellékeinek megfelelően az ilyen tartalmak fejlesztése esetében a forgatókönyvírótól, a kamráktól, a világításon és a sminkesen át, a hangmérnöktől a rendezőig minden résztvevőt biztosítunk egy forgatáshoz, hogy szép és komplex oktatófilmek készüljenek az interaktív tananyagok kiegészítő tartalmaként.

Oktatófilm

Interaktív tananyagot szeretnél? Írj nekünk!

Név*

E-mail cím*

Telefonszám

Üzenet