Készségfejlesztő tréning tananyagok

KezdőoldalE-learning tananyagok > Készségfejlesztő tréning tananyagok

Tananyagainkban egy fiktív vállalat, a Rezidence Rendezvényszervező Kft. dolgozói segítségével sajátíthatják el a kollégák az adott készséghez kapcsolódó alapfogalmakat, alapismereteket. A tananyagok során különböző szituációs feladatokat mutatunk be, amelyek megoldása a kollégák segítségére válik, hogy a tanultakat könnyebben beépítsék a mindennapi munkájukba. A tananyagok változatos tanulási lehetőségeket kínálnak: interaktív és játékos feladatok, önellenőrző tesztek, videók, kérdőívek.

A tananyagok célja, hogy átlagosan 1-3 órás tanulási idővel számolva, általánosan, minden kolléga számára átadja az adott terület alapjait, közös nyelvet alakítson ki. Továbbá kiinduló alapot nyújtson a kollégák mélyebb, egyéni feladatok és szerepek elsajátítását célzó képzésekhez.

Konfliktuskezelési technikák

A konfliktuskezelés tananyag a csapatban dolgozók számára mutatja be a személyes és munkahelyi konfliktusok típusait, kialakulását, valamint azok lehetséges kezelési stratégiáit, illetve az asszertív kommunikáció jellemzőit.

Javasolt tanulási idő: 3 óra
Kulcsszavak: konfliktus, assztertív kommunikáció, kezelési stratégiák

Tárgyalás- és érveléstechnika

A tananyag részletezi a tárgyalások során alkalmazható taktikákat, stílusokat, a tárgyalás során jellemző szerepeket, valamint a tárgyalópartner által adott jelek megfelelő értelmezését. A tananyag útmutatást ad érvelési technikák megfelelő alkalmazására.

Javasolt tanulási idő: 2 óra
Kulcsszavak: kommunikáció, tárgyalástechnika, érvelés, kézfogás

Kapcsolattartás munkatársakkal és ügyfelekkel

A tananyag olyan munkatársak számára javasolt, akik szerepköréből fakadóan napi szinten más területeken dolgozó kollégákkal, esetleg külső partnerekkel, ügyfelekkel is kapcsolatot tartanak. A tananyag ismerteti a kommunikáció és kapcsolattartás fő irányait, csatornáit, valamint hatékony eszközöket mutat be ezek javítására.

Javasolt tanulási idő: 2 óra
Kulcsszavak: kommunikáció, ügyfélkapcsolatok, aktív hallgatás

Kommunikáció

A tananyag olyan munkatársak számára ajánlott, akik csapatban dolgoznak, munkájuk során meghatározó és kiemelten fontos a más kollégákkal, partnerekkel történő kommunikáció. A tananyag bemutatja a kommunikáció folyamatait, a hatékony kommunikáció jellemzőit.

Javasolt tanulási idő: 2 óra
Kulcsszavak: kommunikáció, konfliktuskezelés, asszertív, passzív

Vezetés és szervezés

A tananyag bemutatja a vezető szervezetben betöltött szerepét, a helyzetfüggő vezetés jellemzőit, a vezetői viselkedési módokat, valamint a hatékony vezetés érdekében alkalmazható kommunikáció, motiváció, visszajelzés és teljesítményértékelés eszközeit.

Javasolt tanulási idő: 3 óra
Kulcsszavak: motiváció, vezetés, teljesítményértékelés, kommunikáció

Projektmenedzsment

A tananyag olyan projekttagok számára ajánlott, akik a projektben közreműködők számára bemutatja az alap projektmenedzsment folyamatokat, ismerteti a projektek fő jellemzőit, illetve a projektekre jellemző szerepköröket és kulcsfolyamatokat.

Javasolt tanulási idő: 2 óra
Kulcsszavak: projekt, projekttagok, végrehajtás, érintettek, szemlélet

Prezentációs technikák

A tananyag olyan munkatársak számára ajánlott, akik még nem rendelkeznek nagy előadói rutinnal, ám a jövőben szerepükből fakadóan előadások, prezentációk tartására is készülniük kell.

Javasolt tanulási idő: 3 óra
Kulcsszavak: előadás, kommunikáció, kapcsolatteremtés, hatásgyakorlás

Csapatmunka

A tananyag bemutatja a vezető szervezetben betöltött szerepét, a helyzetfüggő vezetés jellemzőit, a vezetői viselkedési módokat, valamint a hatékony vezetés érdekében alkalmazható kommunikáció, motiváció, visszajelzés és teljesítményértékelés eszközeit.

Javasolt tanulási idő: 1 óra
Kulcsszavak: csapatkommunikáció, problémamegoldás, társas serkentés

Időgazdálkodás

Szemléletformáló tananyag az időgazdálkodás témaköréről, amely rengeteg hasznos tippet és trükköt tartalmaz, 2 napos tréninganyagnak megfelelő tartalommal. A fentiekhez hasonló játékos tananyag, de nem a rendezvényszervező kerettörténet része.

Javasolt tanulási idő: 3 óra
Kulcsszavak: önismeret, célkitűzések, priorizálás, nem-et mondás, időrablók
Nyelv: angolul és magyarul is!

Készségfejlesztő tréning interaktív tananyag

interaktív

játékos

kerettörténet & karakterek

tudásfelmérés

képregény

előrehaladás & navigáció

Segíthetünk Neked is? Írj nekünk!

Név*

E-mail cím*

Telefonszám

Üzenet