Szoftverszimuláció

Szoftverek (pl. ügyviteli rendszerek, honlapok, excel táblázatok stb.) oktatására az egyik leghatékonyabb megoldás képernyővideók (screencast) és szoftverszimulációk készítése.

A videó nagyítását, zoomolást (pl. egyes fontos menüpontokra), grafikus kiemeléseket, szöveges megjegyzéseket és narrációt tartalmazhat. A képernyővideós tartalom mellett szimulációs részeket is beépítünk a tananyagokba, ahol a tanuló átveszi az irányítást, és gyakorolhat egy adott folyamatot. Tananyagaink jellemzően tartalmaznak tudásellenőrzést is, amely esetében interaktív megoldások a szimulációk alkalmazása, de természetesen a „hagyományos” feleletválasztós kérdések is implementálhatók.

A képernyővideókat és a szoftverszimulációkat is interaktív környezetbe ágyazzuk be, ami azt jelenti, hogy jellemzően a kifejezetten szoftverek oktatását célzó képzések esetében is ad a tananyagunk általános bevezető tartalmakat, szöveges kiegészítéseket, útmutató típusú tartalmakat, és adott esetben játékos feladatokat.

Szoftverszimuláció

Miért jobb szoftveroktatások esetében az e-learning, mint a tantermi képzések?

Azért, mert …

  • bármikor, bárhonnan elérhető a tananyag, és a tanulás megszakítható, majd folytatható ugyanonnan.
  • nincs két egyforma informatikai tudással rendelkező kolléga, így ha valaki egy adott funkciót jobban ismer, vagy gyorsabban tud haladni, akkor átugorhat részeket, nem kell bevárni a leglassabb kollégát.
  • ha mégis lemaradt valaki, vissza tud lépni, és újra megtekinteni egy-egy tartalmat anélkül, hogy egy egész csoportot tartana fel, valamint vissza is mernek lépni, ellentétben a jelenléti alkalmakkal.
  • mérni tudjuk a tanulást és az eredményességet. Tudáspróbákkal, vizsgákkal vagy a megtekintések rögzítésével.
  • nem csak tananyagként, hanem általános tudástárként is funkcionálhat, ahova a kollégák vissza-visszatérhetnek az adott szoftver egy-egy funkciójával, folyamatával kapcsolatosan.

Szoftverszimulációt szeretnél? Írj nekünk!

Név*

E-mail cím*

Telefonszám

Üzenet