Új belépők képzése

Új munkatársak érkezésekor a legnagyobb feladatot a betanulásuk és az új helyre való beilleszkedésük jelenti. Hiába érkezik valaki megfelelő szaktudással, de minden szervezet sajátos struktúrája és követelményei hatalmas feladatot rónak a belépő kollégára.

Ahhoz, hogy minél költséghatékonyabb és gyorsabb legyen az új kolléga beilleszkedése, mi online képzéseket javaslunk.

Mint minden képzésnél, itt is úgy gondoljuk, hogy a digitális tartalmak csak kiegészítői lehetnek egy komplex bevezetési folyamatnak. Ezek közül, tapasztalatunk szerint számos, de szinte az összes ilyenkor jellemző téma (pl. Általános ismeretek, compliance típusú információk, munka- és tűzvédelem stb.) alkalmas az “e-learningesítésre”, digitalizálásra. Ennek ellenére a jelenléti alkalmak minden esetben tartalmaznak olyan elemeket, amelyeknek csupán kiegészítője, de nem helyettesítője lehet az e-learning. Épp ezért minden képzésnél fontos végiggondolni a képzés célját, tematikáját és résztvevőit, hogy a legjobb arányban alkalmazzuk az egyes képzési típusokat. Az Onlearn-tech Kft. tanácsadói szakmai tapasztalatukkal rendelkezésére állnak a kevert képzések kialakításának legjobb módjának kialakításában is.

Új belépők képzése

Az új belépők képzésénél három olyan témakört különítünk el, amely szinte minden szervezet munkájába való csatlakozásnál, és a későbbi együttműködés szempontjából elengedhetetlenek.

1. Elemi tudás átadása

Jogi megfelelőség típusú képzések

Jogi megfelelőségJellemző, hogy minden szervezet számára előírás bizonyos jogszabályoknak való megfelelés. A legegyszerűbb formában a munka- és tűzvédelmi képzéseket szükséges említeni, de számos compliance típusú tartalom is szóba kerülhet pl. fogyasztóvédelem, titokvédelem, panaszkezelés stb. Továbbá számos iparági szabványnak, standardnak való megfelelőség is sok esetben tartalmaz képzési követelményeket.

Bővebben jogi megfelelőség típusú tananyagainkról!

Szoftverismeret, szoftverszimuláció

SzoftverismeretA különféle iktatási, dokumentumkezelő, crm, epr, értékesítéstámogató stb. rendszereket, és az információs biztonságot szolgáló gyakorlatok, amelyek minden egyes kollégát egyformán érintenek, az egyik általános terület, amely esetében igen hatékony megoldás az e-learning.

Bővebben a szoftverszimulációról!

Készségfejlesztés

KészségfejlesztésAz e-learninggel támogatott készségfejlesztés is számos lehetőséget nyújt egy szervezet számára, hogy az új belépő kollégák minél gyorsabban megszerezhessék a vállalti kultúrának megfelelő készségeket. Ez vonatkozhat a projektmenedzsment gyakorlat ismereteire pl. agilitás vagy általánosabb témákra is pl. időmenedzsment, kommunikációs készségek, prezentációs technikák.

Bővebben készségfejlesztő tréning tananyagainkról!

2. Területspecifikus tudás átadása

Még a legnagyobb vállalatoknál is ritka, hogy egyszerre olyan sok kolléga érkezik egy szakmai területre, akik számára érdemes lenne külön szakirányú belépő képzést indítani. Mégis felmerül az igény arra, hogy ne csak általános ismereteket kapjanak, hanem a saját szakterületük, csoportjuknak megfelelő tudást is.

Erre tökéletes terep az e-learning, ahol az egyes szakcsoportok teljesen elkülönülten tudnak képzéseket indítani, tudást megosztani. De akár egyénre is lehet szabni a tanulást és ehhez egyéni tanulási utakat is ki tudunk alakítani.

3. Vizsgáztatás, tudásmérés

A képzés végén szeretnénk bizonyosságot kapni arról, hogy azokat az információkat és készségeket, amelyeket átadtunk a tréningen és az e-learning anyagokon keresztül kellő mértékben beépültek új kollégáink tudásába. Ehhez mindenképp szükséges valamilyen beszámoló, vagy számonkérés elkészítése.

Tapasztalataink alapján a vizsgának alapvetően két részből állhatnak. Az első, amelyben a legfontosabb anyagok megismeréséről és használatáról kell számot adni. A vizsgáztatás is lehet élmény, a tananyagokba épített és változatos feladatokat tartalmazó tesztek nemcsak a felhasználói élményt tudják növelni, de a vizsga összeállításánál is segítséget nyújt.

A második részben érdemes az olyan készségekkel kapcsolatban összeállítani, ahol nem feltétlen a jó-rossz válasz polaritásában kell gondolkodnia a vizsgázónak. Bár ez a rész nagyobb feladatot ró a vizsga kiértékelését végző szakemberekre, de vannak olyan témák, amelyek máshogy nem, vagy csak nagyon nehezen mérhetőek.

Az Onlearn által bevezetett e-learning rendszereket paraméterezhetjük, hogy az értékelés ebben az esetben is a lehető leginkább automatizált legyen. Megadhatunk kulcsszavakat, vagy akár mérhetjük a válaszok hosszát is.

A legfontosabb, hogy a belépő kollégák minden munkájukhoz szükséges információt a lehető leggyorsabban megkapjanak

Az e-learning általános előnyei

  • Bárhol, bármikor elérhető
  • Egyéni tanulási tempó
  • Költséghatékonyság (pl. nem kell utazni, termet bérelni stb.)
  • Könnyen megosztható és újra meg újra elérhető a tartalom
  • Interaktív és multimédiás lehetőségek
  • Különböző tanítási-tanulási stratégiák, stílusok alakíthatók ki
  • A tanulás mérhető (pl. eredményesség, ráfordítás stb.)

Új belépők bárhol bármikor

Nálatok is vannak új kollégák? Írj nekünk!

Név*

E-mail cím*

Telefonszám

Üzenet