Új belépők képzése

Új munkatársak érkezésekor a legnagyobb feladatot a betanulásuk és az új helyre való beilleszkedésük jelenti. Hiába érkezik valaki megfelelő szaktudással, de minden szervezet sajátos struktúrája és követelményei hatalmas feladatot rónak a belépő kollégára. Mi e-learning tananyagokkal próbáljuk meg segíteni és felkészíteni az érintetteket, hogy a minél zökkenőmentesebb legyen a beilleszkedés. Mint minden képzésnél, itt is úgy gondoljuk, hogy a digitális tartalmak csak kiegészítői lehetnek egy komplex bevezetési folyamatnak. Ezek közül, tapasztalunk szerint számos, szinte az összes téma alkalmas az “e-learningesítésre”, ennek ellenére a jelenléti alkalmak minden esetben tartalmaznak olyan elemeket, amelyeknek csupán kiegészítője, de nem helyettesítője lehet az e-learning. Épp ezért minden képzésnél fontos végiggondolni a képzés célját, tematikáját és résztvevőit, hogy a legjobb arányban alkalmazzuk az egyes képzési típusokat. Az Onlearn-tech Kft. tanácsadói szakmai tapasztalatukkal rendelkezésére állnak a kevert képzések kialakításának legjobb módjában.

Új belépők képzése

Az új belépők képzésénél három olyan témakört különítünk el, amely szinte minden szervezet munkájába való csatlakozásnál, és a későbbi együttműködés szempontjából elengedhetetlenek.

Elemi tudás átadása

A legtöbb szervezet használ olyan informatikai rendszereket, nyilvántartásokat, amelyek használata munkatársaik mindennapi életében elengedhetetlenek. Tipikusan ilyenek a különféle HR rendszerek, az információs biztonságot szolgáló gyakorlatok, amelyek minden egyes kollégát egyformán érintenek.

Használatuk mindennapos, de sokak számára mégsem evidens. Épp ezért fontos, hogy mihamarabb megismerjék ezeket a rendszereket. Viszont a legtöbb helyen nem megoldható, hogy minden belépő új kolléga már az első napján vagy az előtt megfelelő képzést kapjon.

Ezen probléma áthidalására tökéletesen alkalmazható az e-learning (pl. szoftverszimuláció), amely bárhonnan és bármikor könnyen elérhető és elvégezhető. A legalapvetőbb tudás megszerzéséhez nem kell megvárni, amíg a megfelelő számú kolléga összegyűlik, hanem mindenki a saját belépési idejéhez igazodva kaphatja meg ezeket. Emellett a megszerzett tudáshoz bármikor vissza tudjanak nyúlni, az esetleges változásokról a lehető leghamarabb értesüljenek.

Szoftverszimulációs tananyagainkkal nem csak megismerhetik a rendszerek működését, hanem a használatát is gyakorolhatják.

Területspecifikus tudás átadása

Még a legnagyobb vállalatoknál is ritka, hogy egyszerre olyan sok kolléga érkezik egy szakmai területre, akik számára érdemes lenne külön szakirányú belépő képzést indítani. Mégis felmerül az igény arra, hogy ne csak általános ismereteket kapjanak, hanem a saját szakterületük, csoportjuknak megfelelő tudást is.

Erre tökéletes terep az e-learning, ahol az egyes szakcsoportok teljesen elkülönülten tudnak képzéseket indítani, tudást megosztani. De akár egyénre is lehet szabni a tanulást és ehhez egyéni tanulási utakat is ki tudunk alakítani.

Vizsgáztatás, tudásmérés

A képzés végén szeretnénk bizonyosságot kapni arról, hogy azokat az információkat és készségeket, amelyeket átadtunk a tréningen és az e-learning anyagokon keresztül kellő mértékben beépültek új kollégáink tudásába. Ehhez mindenképp szükséges valamilyen beszámoló, vagy számonkérés elkészítése.

Tapasztalataink alapján a vizsgának alapvetően két részből állhatnak. Az első, amelyben a legfontosabb anyagok megismeréséről és használatáról kell számot adni. A vizsgáztatás is lehet élmény, a tananyagokba épített és változatos feladatokat tartalmazó tesztek nemcsak a felhasználói élményt tudják növelni, de a vizsga összeállításánál is segítséget nyújt.

A második részben érdemes az olyan készségekkel kapcsolatban összeállítani, ahol nem feltétlen a jó-rossz válasz polaritásában kell gondolkodnia a vizsgázónak. Bár ez a rész nagyobb feladatot ró a vizsga kiértékelését végző szakemberekre, de vannak olyan témák, amelyek máshogy nem, vagy csak nagyon nehezen mérhetőek.

Az Onlearn által bevezetett e-learning rendszereket paraméterezhetjük, hogy az értékelés ebben az esetben is a lehető leginkább automatizált legyen. Megadhatunk kulcsszavakat, vagy akár mérhetjük a válaszok hosszát is.

A legfontosabb, hogy a belépő kollégák minden munkájukhoz szükséges információt a lehető leggyorsabban megkapjanak

Nálatok is vannak új kollégák? Írj nekünk!

Név*

E-mail cím*

Telefonszám

Üzenet